Hazwan Bakri Vs Kedah

Hazwan Bersedia Menentang Muangthong United, Corbin Ong Gagal Didaftarkan

Penyerang Johor Darul Ta’zim (JDT) Ahmad Hazwan Bakri bersedia jika perlu bermain menentang Muangthong United FC dari Thailand pada perlawanan pusingan kedua pusingan kelayakan Liga Juara-Juara AFC pada Selasa ini di Bangkok.

Pemenang akan menghadapi Kashiwa Reysol dari Jepun pada 30 Jan untuk mendapatkan tempat di peringkat kumpulan kejohanan Piala ACL 2018.

[AdSense-B]

Hazwan mengisytiharkan bahawa dia akan melakukan yang terbaik dalam perlawanan jika diberi tanggungjawab oleh jurulatih JDT, Ulisses Morais.

“Perlawanan menentang Muangthong dijangka menjadi sukar,” kata Hazwan.

Corbin Ong

“Kami mengadakan pra-musim di Bangkok baru-baru ini dan perkembangan adalah baik. Kami diberikan latihan pada taktik dan juga formasi.

“Saya juga berpeluang berpasangan dengan penyerang Argentina Luciano Figueroa dan Jorge Pereyra Diaz dalam perlawanan persahabatan di Bangkok.

“Figueroa dan Diaz sangat profesional di padang dan saya berasa selesa bermain dengan mereka.”

[AdSense-B]

JDT akan menuju ke Thailand pada Ahad tanpa perkhidmatan pemain kacukan. La’Vere Corbin Ong, yang tidak dapat didaftarkan tepat pada waktunya untuk persaingan kerana isu teknikal.

Penjaga gol Johor Darul Ta’zim II (JDT II) Samuel Sommerville telah didaftarkan sebagai pengganti kepada penjaga pilihan kedua, Haziq Nazdli yang berada di China untuk Kejohanan AF-U AFC.

“Kami bersedia dan optimistik peluang kami dalam perlawanan ini,” tambah Hazwan.

Sumber: NST

Baca juga: 200 Tak Cukup, Kedah Mohon 1,000 tiket Piala Sumbangsih

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: