JDT 2 PKNS FC 1

Liga Super 2017: JDT 2 PKNS FC 1, laporan dan video highlights

Perlawanan Liga Super antara pasukan Johor Darul Ta’zim dan PKNS FC pada 15hb April 2017 menyaksikan pertembungan menarik skuad kendalian Benjamin Mora berhadapan anak didik Elavarasan Elangowan di Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin. Keputusan penuh JDT 2 PKNS FC 1.

Percubaan menarik dihadapan pintu gol PKNS pada minit ke-8 hampir membuka jaringan awal buat JDT namun benteng pertahanan pelawat agak sukar dibolosi. Tempo permainan yang agak perlahan menyaksikan Benjamin Mora membuat pertukaran awal pada minit ke-23 dengan memasukkan Brian Ferreira dan mengeluarkan Safawi Rashid.

Kesilapan benteng pertahanan JDT dihukum dengan jaringan pertama PKNS pada minit ke-33 oleh Bobby Gonzales. Matias Nicolas menghadiahkan gol penyamaan buat tuan rumah apabila tertanduk masuk ke gawang sendiri sepakan percuma yang diambil oleh Safiq Rahim.

[AdSense-B]

Permulaan babak kedua agak rancak dengan beberapa percubaan ke arah gawang PKNS dilakukan oleh barisan serangan JDT. Pengadil memberikan sepakan penalti kepada pasukan JDT setelah Gonzalo Cabrera dijatuhkan dalam kotak penalti pada minit ke-54. Sepakan penalti tersebut diambil oleh Safiq Rahim dihadapan 13,325 penonton yang hadir ke stadium dan berjaya meletakkan JDT dihadapan pada minit ke-55.

JDT 2 PKNS FC 1 safawi

Perlawanan tamat dengan keputusan 2-1 berpihak kepada JDT sekaligus mengekalkan kedudukan selaku pendahulu Liga Super.

[AdSense-B]

Kesebelasan utama:

JDT 2 PKNS FC 1 kesebelasan utama

Farizal Marlias, Afiq Fazail, Amirul Hadi Zainal, Marcos Antonio (C), Safiq Rahim, Gonzalo Cabrera (Azammuddin Akil 89), S. Kunanlan, Azrif Nazrulhaq (Shakir Shaari 84), Gabriel Guerra, Fadhli Shas dan Safawi Rasid (Brian Ferreira 24).

JDT 2 PKNS FC 1 line up

[AdSense-B]

Pemain simpanan yang tidak diguna:

Izham Tarmizi, Aidil Zafuan, Fazly Mazlan dan Nazmi Faiz.

Kad kuning:

Azrif Nazrulhaq

Video Highlights, JDT 2 PKNS FC 1

Carta terkini Liga Super 2017

Carta terkini liga super 2017

Baca juga: Preview Liga Super 2017: JDT menanti, PKNS FC memburu

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: