Kelantan 2 JDT 3

Liga Super 2017: Kelantan 2 JDT 3, laporan dan video highlights

Perlawanan Liga Super Malaysia antara pasukan Kelantan dan Johor Darul Ta’zim pada 12hb April 2017 menyaksikan pertembungan menarik dari kedua-dua pasukan yang mahukan kemenangan dengan keputusan Kelantan 2 JDT 3. Berlangsung di Stadium Sultan Muhammad IV, pasukan tuan rumah mengejutkan pelawat dengan gol awal pada minit ke-5 oleh Mohammed Ghaddar malah gol kedua pada minit ke-15 turut dijaringkan oleh pemain yang sama.

kelantan 2 JDT 3 gabriel guerra

Tersentak dengan jaringan tersebut, Harimau Selatan berusaha bangkit merapatkan jurang melalui sepakan percuma yang diambil oleh Safiq Rahim pada minit ke-19. Gabriel Guerra menyamakan kedudukan melalui sepakan penalti pada minit ke-29 meletakkan harapan buat JDT untuk kembali bersaing. Seminit kemudian, Gonzalo Cabrera meletakkan JDT selesa dihadapan dengan kedudukan 3-2 pada separuh masa pertama.

[AdSense-B]

Permainan agak seimbang pada awal babak separuh masa kedua dengan kedua-dua pasukan saling berbalas asakan namun kemudiannya tampak permainan lebih didominasi oleh tuan rumah. Pengadil melayangkan kad merah kepada Qayyum Marjoni Sabil atas kekasaran yang dilakukan pada minit ke-75 menyaksikan Kelantan terpaksa mengubah strategi setelah kekurangan pemain.

kelantan 2 JDT 3 gonzalo cabrera

Perlawanan tamat tanpa penambahan jaringan namun kemenangan yang berpihak kepada JDT ini memberikan tiga mata yang amat berharga sekaligus meletakkan pasukan Harimau Selatan selaku pendahulu liga memintas Pahang dan Kedah. Luaskan Kuasamu Johor.

[AdSense-B]

Kesebelasan utama:

Kelantan 2 JDT 3 kesebelasan utama

Farizal Marlias, Amirul Hadi Zainal, Marcos Antonio (C), Safiq Rahim (Aidil Zafuan 86), Gonzalo Cabrera, S. Kunanlan (Fazly Mazlan 46), Shakir Shaari, R. Gopinathan (Azammuddin Akil 54), Azrif Nazrulhaq, Gabriel Guerra dan Fadhli Shas.

Kelantan 2 JDT 3 line up

[AdSense-B]

Pemain simpanan yang tidak diguna:

Izham Tarmizi, Afiq Fazail, Hadi Fayyadh dan Safawi Rasid

Kad kuning:

Amirul Hadi Zainal

Video Highlights, kelantan 2 JDT 3

 

 Carta terkini Liga Super 2017

carta terkini liga super 2017

Baca juga: Rekod JDT ketika berkunjung ke Stadium Sultan Muhammad IV

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: