Serum Hilangkan Dark Circle1

Wanita Ini Kongsi Cara Buat Serum Hilangkan Dark Circle, Sangat Berkesan

Ada orang suka guna produk untuk hilangkan dark circle bawah mata, tetapi yang jadi masalah cara itu belum tentu berkesan. Haa… jadi kali ini mak-mak boleh cuba petua yang dikongsikan oleh Puan Aisyah Badar Bajrai, katanya dia sendiri pun dah cuba dan hasilnya berkesan!

Kalau orang lain ada masalah kulit jerawat, Aisyah pula masalah dark circle. Lagi pun sekarang selalu tidur lambat, makin menjadi jadi la dark circle ni.

Memacam petua Aisyah dah cuba tuk hilangkan dark circle ni. Orang cakap pakai timun, Aisyah pakai timun. Orang cakap pakai kentang, Aisyah pakai kentang. Tapi dark circle Aisyah ni liat, still tak kurang sampai la Aisyah jumpa satu petua ni.

Cuma Guna Aloevera

Jeng jeng jeng. Ingat tak semalam Aisyah cakap aloe vera ni boleh buat macam-macam. Yess, sila lah percaya. Aloe vera ni sebenarnya bahan utama untuk banyak petua kulit.

Aisyah dah try memacam petua tuk hilangkan dark circle, and serum ni masuk dalam carta top 2 paling best. Yang buat dia double best, dia guna 2 bahan jek. Memang simple sangat.

Bahan Buat Serum

Ok, jom tengok bahan and cara buat serum ni

  • 2 sudu besar gel aloe vera
  • 2 kapsul minyak vitamin E

Gunting softgel vitamin E, pastu masukkan minyak tu dalam aloe vera dan kacau rata-rata. Nanti aloe vera korang akan jadi kaler putih macam dalam gambar tu tau.

Cara Pakai Serum

Ambil calit sikit kat jari pastu sapu lembut-lembut kat bawah mata dengan kelopak mata. Pastu biarkan jek. Tak yah basuh okey. Pakai 2 kali sehari.

Tapi kalau dark circle korang kategori nazak sampai orang tak dapat beza mata korang dengan mata panda. Korang wajib konsisten pakai at least 2 minggu. Baru nampak kesan. Cuba dulu baru dapat hasilnya!

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *