Jdt Morais

JDT Mahu Layak Ke Piala ACL Dalam Percubaan Keempat

Johor Darul Ta’zim (JDT) bersemangat untuk layak ke peringkat kumpulan Piala ACL selepas tiga kali percubaan terkandas di peringkat kelayakan. Juara Liga Super empat kali akan memulakan kempen kelayakan mereka hari ini apabila menentang Muangthong United di peringkat kelayakan kedua di Stadium Nasional Supachalasai di Bangkok.

Percubaan yang paling hampir untuk layak adalah pada tahun lepas. JDT berjaya sampai ke peringkat kelayakan ketiga tetapi kalah 0-3 oleh Gamba Osaka di Stadium Bola Sepak Suita City di Jepun.

[AdSense-B]

Percubaan JDT sebelum ini menyaksikan mereka tunduk dua kali kepada kelab Thailand, Bangkok Glass (2015) dan Muangthong (2016) dalam perlawanan kelayakan.

“Ia pasti akan menjadi perlawanan yang sukar. Muangthong bukan pasukan biasa kerana mereka mempunyai beberapa pemain terbaik Thailand, “kata Izham Tarmizi.

“Ini adalah pasukan yang berbeza dari yang kita hadapi dua musim lalu. Mereka telah menandatangani penyerang asing baru, yang mempunyai reputasi yang baik. Kita perlu berhati-hati. “

JDT menjalani latihan selama lima hari di Bangkok sejak Januari 10-15 untuk persediaan menghadapi perlawanan menetang Muanghtong.

JDT mengalahkan Tentera United 1-0 pada 10 Januari dan mencatat 1-1 dengan Chonburi FC pada 13 Jan tetapi mengalami kekalahan 1-0 ke Port FC pada 15 Jan.

Izham berkata aksi di pra-musim itu membantu jurulatih Ulisses Morais untuk membuat rencanakan strategi permainan untuk perlawanan hari ini.

[AdSense-B]

“Kami telah bertambah baik, terima kasih kepada perlawanan persahabatan. Saya yakin bahawa kita boleh menandingi Muangthong di tempat mereka, “kata Izham.

“Kami telah berlatih taktik dan strategi kami semasa latihan pra-musim. Kami boleh memenangi permainan jika kami melaksanakan pelan permainan kami dengan baik. “

Pemenang pertandingan akan ke playoff Liga Juara-Juara AFC dan menghadapi pasukan Liga J Kashiwa Reysol di Stadium Hitachi Kashiwa di Kashiwa, Jepun, pada 30 Jan.

Sumber: The Star

Baca juga: JDT Gergasi, Bukan Kedah – Ramon Marcote

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: