Pep Guardiola City

Pep Guardiola Akan Berkunjung Ke JDT Andai Machester City Muncul Juara EPL

Pengurus City Manchester Pep Guardiola telah menyatakan bahawa dia akan datang ke Johor DT jika ‘Citizens’ memenangi Liga Perdana Inggeris (EPL). Ini dimaklumkan menerusi kenyataan ringkas di laman Facebook rasmi Johor Darul Ta’zim (JDT), Harimau Selatan Johor (JST), awal hari ini.

Kenyataan itu juga menjelaskan bahawa kunjungan pengurus bekas Barcelona itu adalah untuk berkongsi idea-idea bola sepak dengan Johor Darul Ta’zim.

[AdSense-B]

“Pada 19 Oktober 2016, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim telah bertemu dengan Pep Guardiola semasa perlawanan di mana Manchester City bermain Barcelona di Sepanyol.

“Pep Guardiola berjanji untuk datang ke negeri Johor untuk berkongsi idea dan melawat projek bola sepak Johor Darul Ta’zim jika Manchester City menang dan memenangi Liga Perdana.

pep guardiola city 1

“Untuk makluman anda, Manchester City kini berada di puncak Liga Perdana,” kata kenyataan itu.

Ini boleh menjadi realiti berikutan prestasi Manchester City yang mengagumkan apabila ‘Citizens’ mengetuai kedudukan Liga Perdana dengan margin 35 mata ke atas saingan terdekat mereka selepas 21 perlawanan setakat ini namun City masih mempunyai satu perlawanan dalam tangan.

[AdSense-B]

Jika ini benar-benar berlaku, ia akan membawa impak yang besar dan positif kepada juara Liga Super Malaysia yang telah memenangi Liga Super Malaysia empat kali berturut-turut, dari segi perkongsian idea dan pemikiran dari salah satu jurulatih terbaik dunia.

Malah, sebelum ini Johor Darul Ta’zim dilaporkan telah menjalinkan hubungan baik dan pemahaman dengan beberapa kelab utama Eropah seperti gergasi Jerman Borussia Dortmund dan kelab Sepanyol Valencia.

Johor Darul Ta’zim kini sibuk dengan latihan pra-musim dan persediaan untuk pembukaan musim Liga Malaysia 2018 menentang Kedah dalam perlawanan Piala Sumbangsih pada 3 Februari.

Sumber: NST

Baca juga: Fadhli Shas Enggan Terlalu Dibuai Mimpi Indah

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: