Tumpang Kereta

Tumpang Kereta Suami Orang Berduaan? BIG NO

Mungkin ada yang beranggapan bahawa tidak ada yang salah jika menumpang kereta untuk berulang-alik ke tempat kerja jika bekerja di tempat yang sama. Namun yang menjadi masalahnya apabila suami orang menumpang kereta isteri orang atau isteri orang menumpang kereta suami orang. Ini memang masalah besar.

Sebenarnya banyak masalah yang akan timbul bila dua orang yang berlainan jantina berduaan dalam satu kereta. Lebih buruk lagi apabila melibatkan lelaki dan wanita yang berstatus suami atau isteri orang. Wanita bujang dengan suami orang pun bahaya, isteri orang dengan lelaki bujang pun tetap bahaya. Mana-mana pun tetap bahaya!

Bayangkan bila tersangkut lama dalam kesesakan lalu lintas maka masa yang ada diisi dengan sembang-sembang dan akhirnya menjurus kepada ‘curahan hati’. Lama-lama masing-masing pun rasa saling memerlukan. Ini yang kita tak nak berlaku.

Berikut perkongsian daripada Marlia Ramli yang wajar dijadikan peringatan bersama sama ada suami atau pun isteri.

Jangan tumpang kereta suami orang. Berduaan? BIG NO!

Grab dan teksi ada. Wanita hari ini perlu lebih berdikari dan punya standard sendiri.

Jika terpaksa tumpang, call isteri arjuna ini dan minta izin. Jaga diri sungguh-sungguh. Rendahkan diri bila terpaksa menumpang. Jangan melebih-lebih pula. Ini kan Malaysia…

KAUM WANITA SERING DIPERSALAHKAN

Tak kira siapa yang mula dulu akhirnya wanita yang akan dicop miang, merenyam, gedik dan gatal.

Tak kira suami orang level have-have atau bohjan di tepi jalan, jarang pihak arjuna yang akan dipersalahkan. Pusing camne pun, wanitalah yang akan dipersalahkan. Digelar penyondol dan khinzir yang menyerang tanaman orang. Tak kira lah siapa yang merayu itu ini.. Wanitalah akhirnya akan ditunding dilihat tidak ada style, low class dan kasta terendah.

Oleh itu sebaiknya, elak sama sekali menumpang kereta suami atau isteri orang. Jika nak tumpang pun, carilah sama-sama jantina. Senang sebab tak ada masalah curang selain mengelakkan fitnah daripada orang sekeliling.

Sumber kredit: Marlia Ramli

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: