5 Jenis Jajan Sihat

Bukan Semuanya Tak Elok, Ini 5 Jenis Jajan Sihat Anda Boleh Borong Untuk Anak Makan

Sebut sahaja ‘jajan’ atau makanan ringan, pasti ramai dalam kalangan kita yang membayangkan kesan negatif kepada perut anak-anak. Maklumlah, sebut sahaja jajan mesti kita ingat tiada jajan yang sihat dan mempunyai nutrisi yang cukup bukan? Jangan risau. Berikut merupakan lima jenis jajan sihat menurut pakar yang anda boleh borong secara online. Senang nak bawa ketika pergi jalan-jalan untuk anak-anak mengunyah!

5 JENIS JAJAN YANG SIHAT UNTUK ANAK-ANAK

Jajan sihat pulak kalini. Ada yang tanya haritu, snacks untuk travel. Ni antara 5 jenis yang saya pernah beli, dan anak-anak sukaaaa. Korang boleh borong jugak ok. Dari pilihan yang lebih baik insyaAllah. Takde MSG. Takde perasa dan pewarna tiruan.

1. ORGANIC POPS

– Lollipop versi lebih baik, takde pewarna dan perasa tiruan. Anak-anak mesti suka, tapi masih ada gula, bukan untuk makan setiap hari ya.

2. 10 GRAINS RING SNACKS

– Sedapppp sangat, kena try tau kalau belum pernah cuba. Cheese yang paling saya suka. Anak-anak tak boleh nampak keropok ni, laju je diorang mintak.

3. BROWNIE CHIPS

– Yang ni macam pengganti coklat gitu. Tapi versi keropok. Bukan anak-anak je suka, kita pun join sekali nanti. Sedappp!

4. HONEY PUFFS

– Yang cereal versi lebih baik. Bukan untuk travel je, untuk breakfast anak pun boleh. Ala bintang madu gitu.

5. NUTS & DRIED FRUITS

– Ni yang paling sihat untuk anak. Wajib ada dalam kereta setiap kali travel ok. Sama-sama kita cuba ya, cari pilihan makanan yang lebih baik buat anak-anak.

Sumber: Mazliana Mazlan

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: