Pablo Aimar Jurulatih Argentina U17

Pablo Aimar Jurulatih Baru Argentina U17

Argentina FA mengumumkan pada hari Khamis bahawa Pablo Aimar adalah jurulatih kebangsaan U-17 yang baru. Pablo Aimar pernah bersama JDT pada tahun 2014 tetapi hanya bertahan tidak sampai separuh musim.

Dalam sebuah video yang diterbitkan oleh Argentina FA, bekas pemain midfielder Benfica itu mengenang masa-masa baiknya ketika muda di Buenos Aires dan jersi Argentina:

[AdSense-B]

“Semua kenangan sangat indah, dia berumur 15 tahun, yang merupakan umur yang banyak anak lelaki, Saya keluar dari rumah dan memulakan pentas baru, tinggal di Buenos Aires Mereka merawat saya dengan cara yang hebat di sini, selalu seperti saya di rumah. Itulah sebabnya semua kenangan yang saya ada dalam bangunan ini dan sweater ini indah . “

Aimar juga bercakap tentang apa yang dia mahu sebagai jurulatih U-17 Argentina. “Kami memberi keutamaan kepada nilai-nilai, sudah tentu kita mahu orang-orang yang suka jersi, yang suka bola sepak dan komitmen, biarkan mereka menjadi orang yang menghormati.

[AdSense-B]

Kami ingin meletakkan pemain pasukan kebangsaan di mahkamah dan bukan hanya seorang yang bermain baik di padang, “katanya dalam video yang AFA telah menyiarkan dan dapat melihat di bawah. Anda boleh ‘turn on’ sarikata dalam bahasa Inggeris.

Kami disini dan penyokong JDT mengucapkan selamat maju jaya buat Pablo Aimar.

Sumber: http://www.maisfutebol.iol.pt/internacional/13-07-2017/argentina-pablo-aimar-e-o-selecionador-dos-sub-17

Baca juga: Safawi dan Haziq Belum Melapor Diri, Syazwan Andik Pamer Aksi Cemerlang

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: