Syameer Dan Dominic

Syamer Dan Dominic Kembali Bersama JDT, Kemasukan Kiko Disahkan

Johor Darul Ta’zim mendedahkan perubahan yang akan dilakukan kepada pasukan pada musim perpindahan musim kedua yang telah dibuka Isnin lepas. JDT menjadi pasukan pertama untuk memuktamadkan skuad mereka untuk baki musim ini kerana mereka mahu mengekalkan kedudukan mereka di puncak Liga Super dan mengekalkan Piala Malaysia pada akhir tahun ini.

Pada masa ini mengetuai Liga Super Malaysia dengan beza lima mata dengan tempat kedua Perak. JDT memerlukan sedikit masa dalam mengenal pasti kelemahan dalam pasukan dan seperti pengumuman yang dibuat Martin Prest di laman Facebook JDT. Perkara tersebut adalah seperti berikut:

[AdSense-B]

“Dominic Tan dan Syamer Kutty Abba akan kembali ke JDT selepas kontrak pinjaman mereka dengan kelab Portugis, Vilaverdense berakhir. Mereka akan kembali dan mengisi lima tempat kosong yang ditinggalkan oleh Nicolas Fernandez, Junior Eldstal , Amirulhadi, Darren Lok dan Fazly Mazlan, yang telah ditugaskan mengukuhkan JDT II. “

“Dominic dan Syamer akan disertai JDT bersama tiga pemain baru, Harry Novillo, Jorge Santos Silva dan Kiko Insa,” kata Martin Prest, Pengarah Sukan JDT.

Syamer Kutty

Dominic dan Syamer pada awal tahun ini menyertai Vilaverdense atas pinjaman tetapi menghabiskan sebahagian besar masa mereka di sana hanya menyertai sesi latihan. Mereka bagaimanapun diberi masa permainan dalam perlawanan baru-baru ini di mana kedua-dua pemain mendapat sekurang-kurangnya satu jam permainan dalam perlawanan yang kompetitif.

Ia tetap menarik untuk melihat berapa banyak kedua-duanya telah berkembang dalam permainan mereka apabila kembali ke JDT. Daripada keduanya, Dominic kelihatan mungkin boleh mendapatkan lebih banyak masa permainan dengan JDT memandangkan Raul Longhi masih mencari pertahanan yang sempurna.

[AdSense-B]

Satu lagi pembelian yang menarik ialah pembelian Francisco ‘Kiko’ Insa Bohigues, adik kepada Ignacio ‘Natxo’ Insa Bohigues. Pemain itu telah bermain untuk Bangkok Glass FC di Liga Thai pada permulaan tahun tetapi kemudian dibebaskan oleh kelab itu.

Disebabkan bolehbermain di bahagian tengah, Kiko juga menjadi pilihan untuk JDT untuk mengisi peranan pemain tengah. Inilah kali pertama kedua adik-beradik ini bermain dalam pasukan yang sama secara profesional.

Perlawanan seterusnya JDT akan berkunjung ke Lembah Klang untuk menghadapi Selangor, yang mereka kalahkan 2-0 ketika pertemuan mereka seminggu yang lalu.

Sumber: goal.com

Baca juga: Tanpa Import, JDT Tetap Gagah

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: