Kulit Lemon 1024×683

Kenapa Letak Lemon Sebelah Tempat Tidur Baik Untuk Kesihatan?

Aroma buah lemon dikatakan dapat membantu memberikan ketenangan serta keselesaan. Tapi bukan tu je tau, terdapat beberapa kebaikan lain apabila meletakkan buah lemon ini di sebelah tempat tidur anda.

Anda mungkin selama ini memanfaatkan buah lemon hanya untuk memasak, jus, atau sebagai campuran minuman. Ternyata, Anda juga boleh menggunakan buah lemon untuk pelbagai keperluan rumah tangga.

Sesiapa pun tidak boleh menafikan kebesaran buah lemon untuk kesihatan jika diletakkan dalam bentuk jus yang menyegarkan. Walau bagaimanapun, ia mungkin penuh sesak yang tidak tahu kepingan limau juga memberi kesan positif kepada badan jika anda berada di sebelah bilik kebal anda.

1. Lebih fokus: Aroma sitrus ini memang menenangkan dan membuatkan kita jadi lebih fokus dan beri tumpuan sepenuhnya.

2. Meningkatkan mood: Kalau korang rasa lesu, letih dan sebagainya, jangan lupa untuk hirup aroma lemon yang segar ini. Percayalah, mood korang akan meningkat naik!

3. Menyegarkan udara: Letak hirisan lemon ini untuk memastikan bilik jadi segar dan tidak berbau. Malah , trik ini akan menjadikan tidur korang jadi lebih lena tau.

4. Menghalau serangga: Untuk pengetahuan korang, serangga tidak suka dengan aroma lemon ini . Kalau nak bilik bebas serangga, cuba letak lemon okay.

Selamat mencuba!

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: