Safawi Rasid Harga

Senarai Nilai Pasaran Pemain Malaysia B23 Termasuk Safawi Dan Haziq

Pada ketika ini berlangsungkan Sukan SEA ke-29 di Kuala Lumpur dan pastinya acara bola sepak lelaki akan menjadi tumpuan. Bagi pemain yang terpilih, inilah masanya untuk membuktikan kemampuan diri kepada rakyat Malaysia dan juga kelab masing-masing.

Safawi dan Haziq pastinya mempunyai misi yang tersendiri untuk terus bersaing mendapatkan minit yang lebih ketika bersama JDT. Bagi pihak majikan, inilah masa terbaik untuk ‘scout’ pemain-pemain yang boleh dijadikan harapan untuk membantuk kelab masing-masing untuk masa hadapan.

safawi rasid sukan sea 1

[AdSense-B]

Bagi pemain yang beraksi cemerlang pastinya akan menarik minat pasukan lain. Pada masa yang sama kelab asal pemain tersebut pastinya akan berusaha untuk mengekalkan pemain tersebut. Bagi JDT, inilah peluang untuk mencari pemain yang boleh mengisi 4 slot pemain B23 berdasarkan syarat feeder club.

Kami sediakan senarai nilai pasaran pemain yang diperolehi melalui Transfermarkt.com. Melalui laman web ini hanya 14 pemain sudah mempunyai nilai pasaran kecuali Adib, Thanabalan, Syazwan Andik, Daniel Amier, Irfan Zakaria dan Syazwan Zaipol. Berikut adalah senarai tersebut:

[AdSense-B]

[AdSense-B]

Setiap pasukan pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk mendapatkan pemain yang beraksi cemerlang pada temasya sukan SEA ini. Namun begitu, adakah JDT akan membeli pemain bawah 23 tahun berdasarkan aksi cemerlang mereka di sukan SEA ini?

Baca juga: VIDEO: Skill & Gol Safawi Rashid Dalam Sukan SEA

 

Apa pandangan anda dengan artikel ini? Komen di bawah: